هنر رزمي سمبکالاه در سال 1359 و توسط سيد ابوطالب ميريوسفي بنيانگذاري شد. اين هنر رزمي آميزهاي از قدرت، سرعت، دقت و استقامت است. تکنيکهاي سمبکالاه از12 سبک ورزشي و فنون مختص به خود تشکيل شده و با توجه به فنون مختص به خود و کار آمدي فنون ، زيبايي در حرکات ، اتکا به اصول علمي و عملي ، برخورداري از سلامت جسم و روح و بهره گيري از شيوه هاي کهن رزمي توانسته در رديف کامل ترين ورزشهاي رزمي جهان قرار بگيرد و علاقه مندان زيادي را در سراسر کشور جذب کند ؛ بطوريکه با توجه به ناشناخته بودن اين ورزش حتي در ايران ،طبق آمار گيري جهاني در يکي از سايتهاي اينترنتي ، سايت اينترنتي سمبکالاه را جزو 8 سايت برتر ورزشهاي رزمي جهان قرار داده .
تمرينات سمبکالاه براي محيط هاي باز و آزاد و در شرايط سخت ساخته شده زيرا تمرين در شرايط سخت انسان را در مقابل سختيها و مشکلات زندگي مقاوم ميکند و باز بودن فضا نيز افکار انسان را باز و متعالي و باعث نشاط روح ميشود به همين علت است که اين ورزش در جسم و روح انسان تاثير گذار است. البته سمبكالاه را در سالن ميشود كار كرد ولي اصل سمبكالاه براي فضاي بازساخته شده است. تمرينات ويژهء سمبکالاه که در جنگل و کوه و صحرا و دريا انجام ميشود در ارائهء صحيح اين ورزش نقش بسزايي دارد. در اين ورزش از سلاحهاي سردي همچون نانچکو - سانچکو - نيزهء چيني - شمشير- چاقو - باتوم و.... استفاده ميشود. تنوع فنون مبارزه به سبک حيوانات نيز بسيار زياد است مانند:عقاب - ببر - يوز - خرس - شير - ميمون - خرچنگ - درنا - مار و.... البته فنون اژدها يا باد نيز در اين سبک آموزش داده ميشود.اين فنون به قدري تنوع دارند که فنوني نيز در اين سبک وجود دارد که مختص به خود است مثلآ فنون { بابن} در هيچ جاي دنيا آموزش داده نميشود. اين سبک ورزش مستقلي است که براي جوانان تمرينات ويژه اي در نظر دارد . در اين ورزش در مرحلهء اول روي اخلاق ورزشکار و در مرحلهء دوم روي ورزش و جسم ورزشکار کار ميشود.اگر اخلاق ورزشي در اين سبک توآم نباشد به هيچ وجه بصورت يک
ورزشکار کامل رشد نميکند. ورزش رزمي سمبکالاه در واقع اهداف خود را با اصول جوانمردي و تبعيت از ائمهء معصومين(ع) ادامه ميدهد. مسابقات اين سبک نيز بصورت تکنيکي و مبارزهاي تنها در سطح کشور برگزار ميشود.